Industrilackering som gör nytta

Kesam Industrilackering har arbetat med lackeringsmåleri sedan 1984. Det började med möbler men har efter 1986 handlat om stora och små uppdrag inom plåt- och tillverkningsindustrin. Idag ger det dig en av de mest rutinerade aktörerna i industrilackeringsbranschen. Prova själv. 

Ett familjeföretag som lever för kvalitet

Kesam är ett familjeföretag som startades 1984 av Kenneth Andersson och Sam Nilsson. Redan 1986 köptes företagets första pulveranläggning in och sedan dess har Kesam Industrilackering arbetat med att ta fram snygga ytor som står emot både rostangrepp och yttre påverkan. Idag drivs företaget av Micael Andersson och Chister Wallin som tillsammans med ett 30-tal anställda arbetar med lackeringsuppdrag till fordonsföretag, medicinsk utrustning, bygg- och konstruktionsföretag såväl som kontorsföretag och tillverkningsindustrier. Här finns bred erfarenhet och stor kunskap om industrilackering med kvalitet och hållfasthet, oavsett material.

Flexibilitet och leveranssäkerhet i alla uppdrag

Idag är produktionsflödet en avgörande faktor för effektiv och resurssnål tillverkning. Det gäller för oss och det är våra kunders verklighet. När du väljer Kesam Industrilackering kan du vara säker på att här väntar logistikskicklighet, personalresurser och en modern maskinpark som gör att du kommer att få din leverans i rätt tid. Vi kan avlasta i distributionsfrågor och har med våra två stora anläggningar möjlighet att både erbjuda flexibilitet och effektivtet i alla led. 

Resultat som gör dig och oss nöjda

Det finns olika sätt att mäta kvalitet. Vi gör det redan i kravspecifikationen som är uppstarten på projektet och arbetar gärna efter de kvalitetsdokument som ditt företag redan följer eller som vi tar fram tillsammans. Men kanske är det viktigaste kvalitetsmåttet hos oss att inte släppa igenom något som inte håller måttet. Det är en regel som lever vi efter i varje produktion och under varje arbetsdag. Alla har rätt att göra om eller justera så att varje detalj motsvarar vår yrkesstolthet och skicklighet. Vi vet att du måste kunna leverera kundnytta och kundnöjdhet till dina kunder, och att reklamationer i längden skadar ditt varumärke. Därför är det självklart för oss att alla ytor i en produktion ska hålla samma höga kvalitet. Då är vi nöjda.

Miljö hos Kesam Industrilackering

Industrilackeringsbranschen är en bransch som under de senaste fem till femton åren har utvecklats stort. Framför allt inom miljöeffektiva produkter. Idag är pulverlackering en teknik som används helt utan lösningsmedel och våtlackeringen har färger och ytbeandlingsmedel som till 40 procent är utan lösningsmedel. Att återvinna restprodukter är enklare och sprutmaskinerna optimeras allt bättre för att minska slöseri med färg. För oss är det självklart att arbeta mot att minska resursanvändningen såväl som användningen av farliga kemikalier. Med ett nära samarbete med våra leverantörer ser vi till att vara uppdaterade och utbildade inom de nya system som kommer. Går det att byta ut en produkt mot en mer miljövänlig utan att resultat och prestanda försämras, så kommer vi alltid att föreslå just detta för dig.

Välkommen till oss

Kesam Industrilackering är en koncern som med stor kunskap inom alla delar av industrilackering och ytbehandling hjälper företag inom tillverkningsindustrin.

Vill du veta mer?
​​​​​​​
Du når oss på 0278-203 06 eller genom att mejla oss på info@kesam.se​​​​​​​.